|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
David
Založen: 17.10.2005 Příspěvky: 23 Bydliště: Ostrava- Radvanice
|
Zaslal: st květen 24, 2006 12:17 pm Předmět: Balbutický pár |
|
|
Ahoj,
no zajímalo by mi váš názor jestli by klapal vztah, kde by oba měli ten stejný komunikační problém... Se mi to zdá jako dost nereálné.
Myslím ,že byste určitě nechtěli partnera, který má ten stejný problém, který vadí vám ne?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červen 07, 2006 8:24 am Předmět: |
|
|
Ahoj David
osobne si myslim, ze sa to da. Aj ked ja by som taky vztah nechcel. Staci ked je jeden z partnerov takto "hendikepovany". Mozno by to vplyvalo aj na vyvoj reci u moznych buducich deti, kedze deti sa velmi radi chcu podobat rodicom, vo vsetkom.
Tak asi tak.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin
|
Zaslal: st červen 21, 2006 8:04 pm Předmět: |
|
|
Zdar lidi,já si myslím,že by v tom nemusel být žádný problém,protože existuje spoustu druhu koktavosti někdo koktá tehdy a někdo zase jindy.proč odsuzovat tyto vztahy,záleží snad jestli koktá nebo na tom jak člověk vypadá a jaká je uvnitř,vždyť jenom koktáme,jinak mám nic není,jsme jako každý jiný,akorát moc nekomunikujem.Nemusíte semnou souhlasit,ale prostě si to myslím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin
|
Zaslal: st červen 21, 2006 8:05 pm Předmět: |
|
|
Zdar lidi,já si myslím,že by v tom nemusel být žádný problém,protože existuje spoustu druhu koktavosti někdo koktá tehdy a někdo zase jindy.proč odsuzovat tyto vztahy,záleží snad jestli koktá nebo na tom jak člověk vypadá a jaká je uvnitř,vždyť jenom koktáme,jinak mám nic není,jsme jako každý jiný,akorát moc nekomunikujem.Nemusíte semnou souhlasit,ale prostě si to myslím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kate
|
Zaslal: st duben 18, 2007 10:43 am Předmět: |
|
|
čau, myslím že záleží na tom jestli by to tim lidem vadilo nebo ne.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fuga
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 12:19 pm Předmět: |
|
|
Naopak, já bych balb. partnera (teda...partnerku - kluci sorry ) bral; vždycky, když jsem svůj pohled na svět, lidi, komunikaci, vztahy, atd...formovanej touhle komunikační...devízou vysvětloval nikomu, kdo netuší, co ten druhej prožívá, né vždy, teda asi někdy se to zcela zdařilo...takže by to mohl být přínos pro oba. Horší je, že se právě díky tomu ti dva dohromady nedaj, páč se neoslovij a když už, pravděpodobnost vzájemnýho zaujetí je.....pane doktore ?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
daraj
|
Zaslal: ne duben 22, 2007 3:58 pm Předmět: |
|
|
já si myslím, že takový vztah by mohl klidně fungovat. Zaleží jen na vzájemném pochopení a toleranci. Jistá výhoda v pochopení, jak píše Fuga, určitě bude i když stejné pochopení muže mít i nebalbutik schopný aspoň trochu empatie ( a takových lidí osobně znám poměrně dost ) ... stejně tak jak muže fungovat komunikace u 2 neslyšících muže fungovat u 2 koktajících. Na druhé straně nekoktající partner muže v některých situacích pomoct a tak uleheit situaci balb. ... osobně mi na tom nezáleží jestli bude partnerka koktat nebo ne, ale hlavně jaká bude  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kacenkabecvanka
|
Zaslal: ne listopad 21, 2010 8:04 am Předmět: |
|
|
Zdravím všechny. Já mám zkušenost z prvního manželství. Manžel mluvil rychle a trošku zadrhával a já mám kombinaci obojího!!! Myslím,že jsem se v jeho přítomnosti nebála mluvit,nestyděla se a byla jsem celkově klidnější,protože jsem si v podvědomí říkala,že my dva si nemáme co vyčítat a že na to nejsem sama. Nicméně manželství nám nevydrželo ani rok-manžel podlehl vášni hracích automatů.!!! Druhý manžel je v pohodě,nemá vadu řeči,ale má dost viditelnou vadu zubů! Asi jsem si podvědomě vybírala partnera s nějakým handikepem??? Já jsem se nikdy manželovi neposmívala za jeho upíří zuby,naopak jsem ho bránila a nikdy mi to nevadilo.!!! Ale myslím si,že můj manžel mě někdy ani neposlouchá,že mu ta moje vada prostě překáží!!! Když jsem se ho na to ptala,tak mi vždycky řekl,že vůbec nekoktám,že je to dobrý,že zná daleko horší případy a že si to jen namlouvám!!! Já mám dojem,že si prostě jen zvykl a že tu moji vadu nevnímá jako vadu,ale součást mě-mé osoby. Asi jako já si nevšímám jeho zubů. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zdendaobratle
|
Zaslal: so listopad 09, 2013 11:29 pm Předmět: |
|
|
Já myslí , že to nevadí , když oba dva mají vadu řeči jakou koliv, hlavně když si v životě rozumějí. A naopak jsi navzájem můžou pomoc zlepšit si řeč. Neodsuzoval bych je ale stál bych při nich. Co se týče dětí to nemusí znamenat , že budou mýt vadu řeči a jako zkušení by jim myslím pomohli opravit řeč a děti by se aspon měli motivaci se naučit správně vyslovovat. Zdenek. _________________ jsem balbutik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mojžíš 2
|
Zaslal: út leden 28, 2014 7:08 pm Předmět: |
|
|
Mně by to nevadilo. Psali bysme si na facebooku.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ales Vavrousek
|
Zaslal: ne březen 09, 2014 11:51 pm Předmět: |
|
|
Myslim, ze to by pro nas byl naopak pravej partner, kterej by presne vedel cim si prochazime a plne by nas chapal. Navic by se ten par navzajem podporoval, protoze z toho je cesta ven!!! Je tu plno neduvery ze se Vase rec nikdy nezlepsi ale tak to neni!!! Sam jsem toho prikladem a znam i pary, kteri jsou oba balbutici!
Jen smele do toho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|