Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jenda15
|
Zaslal: st leden 10, 2007 5:44 pm Předmět: natahování první hlásky |
|
|
Ahojte všichni . Nemám problém ani tak s opakováním nějaké hlásky jak spíš se zakousnutím a natahováním první hlásky. Dost mi to štve . Co na to pomáhá? nějaké dechové cviky?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: čt leden 11, 2007 8:13 pm Předmět: |
|
|
Nazdar Jendo. Hm, poradil bych Ti, ale mám jiný typ koktání. Koktání se dělí asi do tří typu, tedy do protahování, dále opakování první slabiky, a pak je zvláštní typ, který jsem moc neviděl (vlastně neslyšel), a to je opakování celých slov nebo vět. Tyto typy se pak ještě liší svou intenzitou. Já třeba mám bloky, takže opakuju první slabiku - též se mi to jakž takž daří poetvořit na formu, kdy tu první slabiku buď řeknu a nebo neřeknu - už prostě odpadá to strašné opakování. Líp to zní (tedy alespoň pro mi), ale ve smyslu koktání to asi výjde na stejno. Tak snad Ti někdo poradí. Držím palce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
elisa
|
Zaslal: pá leden 12, 2007 4:56 pm Předmět: ... |
|
|
já spíš než že opakuju slabiky, tak se zaseknu před začátkem slova - prostě se moje pusa nechce otevřít a ta to občas docela fušku, než to slovo ze sebe vypravím ...ale nakonec se to podaří _________________ elisa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hegi
|
Zaslal: so leden 13, 2007 2:32 pm Předmět: |
|
|
ja to mam takovi ze opakuju prvně samohlasku nekolikrat a nemuzu se dostat dal nebo se u te 1.samohlsky zaseknu a nejedu dal treba v anglictine jsem se zasekl u Have vypadala to nejak taky hhhhh....hahaha(dal jsem si chvliku pauzu) hhhahahavehave tohle mi dalo celkem dost prace ale pak se ucitelka slitovala a nemusel jsem tu vetu dorict celou a pak mi dala v hodinachna nejakou dobu pokoj no dal to nebudu rozebyrat ani to neni moc k tematu takovi pribeh ze zivota |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: ne leden 21, 2007 3:01 pm Předmět: |
|
|
Nazdar Hegi. Hm, to mi něco připomíná. Ale spíš to, že mi kdysi po angilčtině zastavila učitelka a ptala se mi, kde jsem se ueil anglicky, že prý mám velmi dobrý poízvuk. No, řekl jsem jí to narovinu - že jsem balbutik a proto všechny tvrdé souhlásky říkám s takový lehkým poídechem ) Haha - prostě jednou se u toho člověk zasměje, jindy zapláee. To je prostě život - plný poekvápek. Držím palce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fuga
|
Zaslal: st leden 24, 2007 7:57 am Předmět: |
|
|
Souhlasim - anglietina je pro nácvik tý odleheený mluvy ideální prostředek - člověk to v tý puse žmoulá sem a tam a navenek to nemusí vyznít nějak ...zvláštni. Eili mluvit vázani ve výdechu, dávat tomu prostě větší prokluz. Ale taky se mi většinou nezadaří vykázat bezchybnej proslov...chce to mluvit, mluvit...mluvit anglicky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: pá leden 26, 2007 2:13 pm Předmět: |
|
|
jj, to bych potřeboval, mluvit anglicky. Jenže jsem líný se do toho dokopat. Ale je zvláštní, že koktání se vyskytuje v jazycích všech národu světa a to vždy ve stejném procentuálním zastoupení v populaci. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zbyněk Lesák
|
Zaslal: po leden 29, 2007 8:27 pm Předmět: |
|
|
Rhett napsal: | jj, to bych potřeboval, mluvit anglicky. Jenže jsem líný se do toho dokopat. Ale je zvláštní, že koktání se vyskytuje v jazycích všech národu světa a to vždy ve stejném procentuálním zastoupení v populaci. |
lidičky, můžu se pochlubit, že umím docela dobře anglicky. Ale v angilčtině kupodivu koktám ještě asi pitkrát víc než v češtině !! Je to zřejmě tím, že přece jenom máš v cizí řeči omezenější volbu synonym. Jsem zvyklý v češtině nahrazovat obávaná slova, v angilčtině znám přece jen těch náhrad miň. Takže si nedělej iluze, že bys např.přestihováním do Anglie nebo Ameriky přestal koktat. A jakoby víc protahovaný způsob výslovnosti v angilčtině nepomáhá, aspoň ne mně. Zbyněk. _________________ Zbyněk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: po leden 29, 2007 10:04 pm Předmět: |
|
|
Mozem len potvrdit, pracujem v Manchestri a ked mam hovorit anglicky tak je to horsie ako v rodnej reci, zajakavam sa tam viacej |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: po leden 29, 2007 10:18 pm Předmět: |
|
|
Tak to nejsou pánové žádné radostné zprávy. přesto se anglicky naučit chci - s tou nimeinou ve světě moc neprorazím Mi osobně se zdá, že se mi anglicky mluvím líp, než nimecky. přitom nimecky umím mnohem víc. Tak nevím. Má někdo nějakou větší zkušenost se slovanskými nebo románskými jazyky? Jak to jde tam? mějte se fajn, zvláště vy, co jste v dalekých koneinách. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Overgrounder
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 5:34 am Předmět: |
|
|
MUsím bohužel jen potvrdit zde již zmiňované zkušenosti. Umit anglicky neznamená opravdu mluvit. To, že člověk především rozumí, nutni nevymezuje schopnost plynulé oboustranné komunikace, zvláště pka u nás, tedy u lidí, kteří máme problémy i ve své mateřštini. Je to o nemožnosti v co nejkratším časovém úseku nalézt v pamiti osvideenou pomucku nahrazující "kritické" slovo či celou frázi. Anglietina je bohužel taková, že má jiný slovosled a pokud si poeložíte anglickou větu slovo do slova a zkusíte se jí neznámému člověku "pochlubit" do telefonu, nevypadne z vás nic kloudného. Ano, je to všechno o práci a cvěku, ale ruku na srdce... Kdo z nás by byl ochoten podstupovat stejnou psychickou zátež (ne-li větší) mluvením v cizí řeči, pokud by to nevyhnutelni nepotřeboval kč svému životu? Tak vidíte.
Já se anglietinu učím také. Dlouho a zodpovědni. Dívám se na anglicky mluvené pooedy, zprávy a filmy a k životu mě to stačí. přesně, jak tu kdosi podotknul, slepý by neměl chtít umit řídit vlak, stejně jako bezruký dělat dopraváka...
nicméně, držím všem palce, ať už se v tom svém snažení rozhodnout napoít zájem kamkoli. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bodyia Site Admin
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 6:30 pm Předmět: |
|
|
Hmm, já osobně koktám naprosto stejně v ČJ i AJ. Nedělá mi problém mluvit v cizím jazyce, docela mi to i baví. nějak se mi povedlo globálni odbourat strach z mluvení, což muže mít i tyto dusledky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|