Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kateřina Horváthová
|
Zaslal: st červen 28, 2006 11:47 am Předmět: alternativní metody |
|
|
Ahojte, zajímalo by mi, jestli existují nějaké alternativní metody k odstranění či potlačení projevu koktavosti? Zkoušeli jste je? Ty klasické jsou asi každému známé a přístupné, ale o těchto se většinou moc neví, jestli teda nějaké jsou, ale já věřím Díky za odpovědě, Káča |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: st červen 28, 2006 3:10 pm Předmět: |
|
|
Otázkou je, co je myšleno tím "alternativní" Metod je spousta - od klasických logopedických a dechových cvičení, přes lečbu léky, autogenní trénink, hypnózu, kyneziologické praktiky až po nějaké zaříkávání - co je z toho alternativní? Nebo snad lečba samotným životem? Myslím, a už to tady mnohokrát zaznilo, že hlavní je mluvit, mluvit, mluvit..., věřit si a mít kladný pohled na svět (i sebe sama). A to přeju všem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: po srpen 07, 2006 8:05 pm Předmět: golfng |
|
|
hi,what do you mean?golfing like sport?I did it many times,but my speech is still same  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fees
|
Zaslal: čt srpen 31, 2006 8:41 pm Předmět: metody |
|
|
Nebát se mluvit, nemyslet na to jak budu mluvit a mluvit a mluvit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: st září 13, 2006 5:48 pm Předmět: |
|
|
Nazdar lidi. Tak právě zkouším novou alternativní metodu s názvem "skoe do toho po hlavě" ) - tedy mluvení před mnoha lidmi. Jestli budete mít cestu přes Roudnici, napište mi nebo zavolejte a nechte se provést krásným roudnickým probošstvím )) občas je to drsné, ale je to suuuuper - tedy alespoň pro mi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: st září 13, 2006 8:20 pm Předmět: |
|
|
ahoj lidi,je tu už delší dobu nějak mrtvo...bud se všichni balbutici vyleeili nebo si hodili mašli já se teda ještě nevyléčil....
to rhett:to děláš pruvodce nebo co?ty jsi vlastně ten lehkej balbutik
taky se snažim do toho jít po hlavě....ale po malých kruekách... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: čt září 21, 2006 8:08 pm Předmět: |
|
|
chci se s váma podělit o jednu metodukterá mi dost pomohla...
když vim,že přijde nějaký slovo,který mi dělá problem a nechci se mu vyhybat nějakýma trapnýma či nesmyslnýma synonymama,tak než řeknu tohle slovo...tak udělám takový nepatrný...hmmm a na to to zku.... slovo napojim.jedno dobu to fakt fungovalo,viděl jsem,že mam takovou fintu...zlepšila se psychika a téměř jsem se nezadrhával..teduž to nefunguje tak dobře...nebo si to asi jen myslim...ale občas(50krát denně)to použiju....
tak to taky zkuste....nic za to nedáte....
nebo sidejte brko a pár piv...to takyfunguje,ještě líp  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Prox
|
Zaslal: pá září 22, 2006 11:48 am Předmět: |
|
|
jo tohle jsem taky tak nejak podvedome delal, jenze to je pak samy hmmm hmmm a furt nic nerikas  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: pá září 22, 2006 2:39 pm Předmět: |
|
|
to Jay: jo, dělám tady s ditma a také provádím a spoustu jiných věcí. A že bych byl lehký balbutik... nevím, určitě v porovnání s desítkami balbutiku, se kterými jsem se setkal, tak se řadím mezi tu lehčí polovinu - ale občas toho mám také plné kecky.
A s tím hmm - to nepoužívám. Jednu dobu jsem zkoušel dávat k tvrdým souhláskám lehké poídechy - chvíli to vycházelo, ale pak jsem asi přestal dávat pozor nebo jsem zlenivil. Ale mělo to vynikající efekt v kurzu anglietiny. Naše lektora mi pochválila za skvělou výslovnost )))) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: čt leden 18, 2007 1:29 am Předmět: |
|
|
Pridam osobne postrehy k alternativnym metodam. Mesacne liecenie na Foniatrickej klinike malo ucinok len kratkodoby. Ked som sa zaclenil do normalneho zivota, objavila sa dost rychlo recidiva. Silvova metoda, bez efektu. Takisto aj autogenny trening. Jedine relaxacny ucinok, ktory je pravdaze len kratkodoby. Homeopatia, bez ucinku. Akupunktura, bez ucinku. Dychove cvicenia, ziaden efekt. Alternativna forma hypnozy na psychiatrii v nemocnici, takisto bez ucinku. Branie ukludnujucich liekov. Efekt to nemalo bohvieaky po polroku vysadenie. Navsteva logopeda v dospelom veku. Ziaden ucinok. Dva krat skusana kineziologia. Zakazdym kratkodoby ucinok. Reiki takisto ako kineziologia, kratkodoby ucinok. Teraz aktualne cvěcim s psychowalkmanom, ze po naladeni do urcitej frekvencie opakujem nahlas nahravku. Funguje to ako relax a ukludnenie, ucinok to ma dost kratkodoby. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|