|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Šukač
|
Zaslal: so květen 18, 2013 6:34 pm Předmět: |
|
|
zoranka napsal: | Já bych řekla, že nejlepší je nebrat se zas tak vážně, a nemyslet si, že musím být úplně dokonalá.  |
To jsou právě jedny ze známek velmi stabilního sebevědomí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: so květen 18, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
gogo napsal: | Znám jiné reakce okolí, asi žiješ v bublině. |
Okolí se příspusobuje tobě, takže chyba je v tobě, co kdyby si s tím místo naříkání začal něco dělat? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: so květen 18, 2013 8:43 pm Předmět: |
|
|
Něco dělat, jako třeba nečíst tvoje příspěvky. Jo to bych mohl mistře Šukači. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: so květen 18, 2013 9:07 pm Předmět: |
|
|
Začni tím že budeš myslet pozitivně a přestaneš fňukat, takový lidi totiž nejsou moc oblíbení pokud sis toho ještě nevšiml... Ale tak nějak tuším, že s tebou je to marný... ty si ve své omezenosti libuješ, bohužel pro tebe... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 8:14 am Předmět: |
|
|
Tak o tom kdo je tu omezený by se dalo polemizovat, já spíš myslím, že omezený jsi ty a ještě o tom asi nevíš, ale bohužel ve své omezenosti na to ani nikdy nepřijdeš. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 9:26 am Předmět: |
|
|
Tou omezeností jsem myslel to, že jsi uzavřený ve světě, který se spikl proti tobě a ty si ho neustálým fňukáním ještě upevňuješ, jinými slovy si v tom opravdu libuješ. Jestli si myslíš, že je to pro tebe to nejlepší tak proč ne... smutek, deprese, myšlenky na sebevraždu, úzkosti... to jsou zřejmě pro tebe takové požitky, kvůli kterým se svého chmurného světa za žádnou cenu nevzdáš... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 2:30 pm Předmět: |
|
|
No jistě bez toho nemůžu být A ke tvé smůle zde psát nepřestanu a budu si zde dokonce i psát co chci a počítám, že mě v tom nikdo nezastaví.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 3:41 pm Předmět: |
|
|
Bohužel ke tvé smůle, protože škodíš první řadě sám sobě... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 7:14 pm Předmět: |
|
|
Šukač napsal: | kdo ma vysoké sebevědomí koktání mu v životě vůbec nepřekáží... |
Já zastávám názor, že by člověk měl být pokorný - ne snad kvůli nějaké vadě, ale prostě tak. Být pokorný neznamená považovat se za "nulu", ale spíš reálně hodnotit sebe samého v kontextu ostatních. Oceňovat u druhých skutečné hodnoty, ne pouze ty, které jsou vidět hned navenek (a většinou to nejsou ty nejdůležitější) a být shovívavý k jejich omezeným možnostem. Stejně přistupovat k sobě.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 7:23 pm Předmět: |
|
|
Já taky souhlasím s tím, že by lidi měli být pokorní, alespoň pak bude větší prostor pro mě, abych se realizoval.
Teď vážně...
Ty zřejmě hovoříš o schopnosti sebereflexe... pokora s tím nijak nesouvisí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 8:13 pm Předmět: |
|
|
Řekla bych, že pokora má hodně aspektů, a sebereflexe tam patří taky. Lépe řečeno, mám pocit, že bez jisté dávky pokory se opravdové sebereflexe dosahuje obtížně. Jak už jsem psala, pokora neznamená poníženost; ta je dokonce úplně chybná a škodlivá.
Vysoké sebevědomí samo o sobě má to úskalí, že je vysoké - nevíš, kam tě to zanese. Pokora drží člověka zdánlivě při zemi, přitom mu ale dává svobodu stoupat nahoru (je to právě svoboda, protože to není nutnost). Základní pozice je ale při zemi a proto je pevná. Nevím, zda jsem to napsala úplně srozumitelně. 
Naposledy upravil zoranka dne ne květen 19, 2013 8:25 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 8:21 pm Předmět: |
|
|
Ty jsi katolička že? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 8:26 pm Předmět: |
|
|
No ano. Proč?
Já myslím, že podobné hodnoty nejsou nutně spojené jen s kat. církví, ale uznává je každý, kdo se chce určitým způsobem rozvíjet.
Naposledy upravil zoranka dne út květen 21, 2013 12:44 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šukač
|
Zaslal: ne květen 19, 2013 8:41 pm Předmět: |
|
|
Nebylo to těžké uhodnout, to slovo používají především katolíci, normální lidi je ani neznají.
Prosimtě kolik ti je let? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: út květen 21, 2013 12:35 am Předmět: |
|
|
Šukač napsal: | Nebylo to těžké uhodnout, to slovo používají především katolíci, normální lidi je ani neznají. |
Tak to je docela škoda, že ho nepoužívají. Ačkoli je dost možné, že to prostě někteří nazývají jinak.
Já se tak trochu zajímám o křesťanskou mystiku a to, co jsem napsala, je takový nejobecnější základ (ne samotná mystika, ale jeden z nutných předpokladů dalšího postupu). Na druhou stranu - myslím, že do tohoto základního bodu se dá dojít i pomocí prostých úvah. Křesťanská, potažmo katolická specifika (nezaměnitelná s jinými náboženstvími a fil. směry) začínají jinde.
citace: | Prosimtě kolik ti je let? |
25 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|