|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Klitoris
|
Zaslal: so listopad 24, 2012 12:29 pm Předmět: |
|
|
zoranka napsal: | Hm, a není to náhodou tak, že když se bude člověk s tímto problémem nahrát, koktat nebude? |
to jedine ze koktavy bude improvizovat lebo ked je koktavy sam tak nakokta, ale to by si mala vediet ked to studujes. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: so listopad 24, 2012 1:19 pm Předmět: |
|
|
Já si osobně neumím představit, že bych v takové situaci koktala. Mně se to stává jen tehdy, když jsem ve stresu, anebo hodně unavená a někdo na mě spěchá.
citace: | ale to by si mala vediet ked to studujes. |
Ona studuje fonetiku, a ne logopedii.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivana
|
Zaslal: ne listopad 25, 2012 9:36 am Předmět: |
|
|
zoranka napsal: | Já si osobně neumím představit, že bych v takové situaci koktala. Mně se to stává jen tehdy, když jsem ve stresu, anebo hodně unavená a někdo na mě spěchá.
citace: | ale to by si mala vediet ked to studujes. |
Ona studuje fonetiku, a ne logopedii.  |
Ďakujem Myslím, že každý z vás sa pozná dosť dobre na to, aby také niečo vedel odhadnúť. Ja študujem jazykovedu, moja práca sa zaoberá tým, či materinský jazyk vplýva na koktanie a ak áno, ako. Nie som logopéd, nie som psychológ, nemám laboratórium, nie som pedagóg. Neviem vám povedať viac, než o koktaní viete sami a ani sa netvárim, že opak je pravda. Prebehla som si zvyšok fóra a viac vám povedať nemôžem. Chcela som vás len poprosiť o pomoc, tak, ako iní posielajú dotazníky. Ak to nejde, z rôznych dôvodov vám to nevyhovuje a tak, rovno mi to povedzte, pochopím to a aspoň sa pohnem ďalej a budem hľadať iné spôsoby Ale nechcem, aby na mňa niekto útočil, lebo si zle vysvetlí moje slová. Je to internetová komunikácia so všetkými negatívami. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne listopad 25, 2012 11:55 am Předmět: |
|
|
Opravdu si nemyslím, že by nahrávání bylo dobrým způsobem, jak něco zjistit. A není ani jisté, že během jednoho setkání s balbutikem poznáš, že koktá; velkou roli tam hraje psychika a různé okolnosti.
Jinak si myslím, že rodný jazyk má na koktání vliv, ale u každého jiný. Mně se třeba mluví líp v češtině a v jazcích, které jsem se učila sama, než v těch, které jsme se učili ve škole (protože jejich výuka byla poněkud stresující). Každý to má ale jinak.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
missha
|
Zaslal: ne prosinec 02, 2012 7:09 pm Předmět: |
|
|
Caute
Prepac Ivana, ze az teraz pisem, ale nechodim tu casto... (ked treba nieco surne tak mi napis SS, to mi pride aj na mail )
A k tomu materinskemu jazyku... podla mna to vplyva velmi... lebo ked balbutici rozpravaju v inom jazyku tak nekoktaju ... no teda aspon ja .. je to asi individulane, ale vo vela clankoch som sa to docitala, ze pri cudzich jazykoch nemaju koktavi az taky problem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TaRa
|
Zaslal: po prosinec 03, 2012 10:04 am Předmět: |
|
|
no ja v cudzom jazyku nekoktam vobec
asi to bude preto ze premyslam nad tym co poviem, namiesto ako to poviem, kdezto v slovencine nemusim premyslat co poviem, a tak rozmyslam iba nad sposobom vyjadrenia a to je moj najvycsi problem, lebo si to sama privolavam |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|