Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mamka
|
Zaslal: st březen 07, 2012 1:35 pm Předmět: Nová diskuze |
|
|
Myslíte si, že je v otázce balbutiků věnováno dostatek pozornosti?
Koktám od mala a bohužel mám pocit, že by se mělo o našem problému víc mluvit, psát... Myslíte si, že je to určitý postižení? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: st březen 07, 2012 9:47 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Mamko,
myslím, že na světě je tolik lidí a tolik různých problémů, že snad ani nejde čekat nějakou větší pozornost.
Zeptejme se sami sebe, jak moc se my zajímáme o lidi co mají nějaký jiný "handicap" či nemoc.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mamka
|
Zaslal: čt březen 08, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
Ahoj jayi,
jj, to máš pravdu...ale já mám na mysli právě tento náš konkrétní handicap, problém.
Možná se mýlím, ale je v ČR nějaké sdružení nebo něco podobného, kde by se o tomto mluvilo, řešilo, radilo? Fakt nevím. Jediné co jsem našla, je tento web. Takže pokud někdo o něčem dalším víte, budu ráda když písnete.
Podle mě, tedy pokud to tady není, to určitě chybí... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: so březen 10, 2012 6:51 pm Předmět: |
|
|
Určitě tu nějaká sdružení jsou, takže zkus hledat ještě jednou.... něco pořádá LOGO klinika a sdružení BALBUS co já vim...
Každopádně na sobě pracuj a nevzdávej to.... a pamatuj, že samo se to asi nezlepší. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mamka
|
Zaslal: út březen 13, 2012 9:37 am Předmět: |
|
|
Jj, něco jsem našla, tak budu pročítat.
Já jsem nikdy k žádnému dr, logopedovi apod. nechodila. Nikdy jsem to nějak zvlášť v tomto směru neřešila. Trošku jsem to našim vyčítala, ale fakt nevím, jestli by se něco změnilo, kdybych bývala byla k nějakému odborníkovi chodila.
Občas když to tady pročítám, tak mám dojem, že to stejně nepomáhá. Ale to je zřejmě jako ve všem případ od případu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: út březen 13, 2012 9:43 am Předmět: |
|
|
So mnou v detstve nasi chodili k logopedovi, potom som este par krat vyskusal v dospelosti, ale i tak to nepomohlo. Ja som toho nazoru, ze je to akasi nerovnovaha v mozgu, v komunikacii medzi hemisferami. Prava hemisfera, ktore je sidlom emocii, intonacie atd prehlusuje lavu logicku, ktora sa stara o samotnu rec. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mamka
|
Zaslal: út březen 13, 2012 9:53 am Předmět: |
|
|
Taky myslím, že je za tím něco takového... třeba určitá nerovnováha hormonální, chemická... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: út březen 13, 2012 10:03 am Předmět: |
|
|
Nasiel som na nete uz davnejsie aj nejake skeny mozgu normalneho cloveka a zajakavajuceho a boli tam rozdielne aktivity a este som sa aj docital, ze u zajakavajucich je pri reci prevazne dominantna prava hemisfera. Ako som uz pisal Lava sa stara o slovne vyjadrovanie a kedze je v tej chvili minoritna tak to potom ide tak ako to ide |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
mamka
|
Zaslal: út březen 13, 2012 2:25 pm Předmět: |
|
|
Tak u mě se to střídá, chvíli a po směru, chvíli proti směru hod. ručiček:) a pořád dokola:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: út březen 13, 2012 2:28 pm Předmět: |
|
|
v tom pripade to mas velmi dobre lebo mas vyvazene hemisfery, tym padom vies vytazit zo seba maximum |
|
Návrat nahoru |
|
 |
n3utr1n0
|
Zaslal: út březen 13, 2012 5:24 pm Předmět: |
|
|
ja si ji muzu taky roztocit jak chci  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: út březen 13, 2012 5:43 pm Předmět: |
|
|
Já taky, dlouhou dobu se mě otáčela po směru ručiček a pak najednou koukám, že se otáčí jinám, jsem si říkal, jestli to není fake :)) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: út březen 13, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
Ono to ide aj ovplyvnit, ak sa Vam napriklad otaca v smere hodinovych ruciciek a zacnete kmitat pravou rukou, ci s nou robit akesi pohyby, tak sa vtedy viac aktivuje lava hemisfera a zacne sa otacat proti smeru hodinovych ruciciek. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|