|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vry
|
Zaslal: so únor 06, 2010 10:10 pm Předmět: Meditace |
|
|
Zdravím,
Zkoušeli jste někdy meditaci za účelem zlepšení řeči?
Myslím si, že by to nebyla zas taková ztráta času, hlavně u lidí, kteří koktají(tak jako já) kvůli špatné psychice(zadrhávání jen v určitých obdobích)
Osvobození od tohoto uspěchaného světa, uvědomění sebe sama, poznání svého nitra...Mě to strašně láká, ale nevím jak začít, popřípadě jaké metody zvolit, abych se patřičně uvolnil, zkoncentroval.
Prosím ty, kteří se meditací nějak zabývají, aby zde napsali metody, popřípadě odkazy, kde jsou nějaké cviky, jak ,,nastartovat" meditaci
Díky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Ježek
|
Zaslal: st duben 07, 2010 6:55 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, nevím, jestli je to ještě aktuální.. zkus si zadat do vyhledavače jóga.. existují desítky škol, desítky různých jógínských odnoží.. většina má meditace jako jednu z hlavních metod.. sám cvičím už roky tai-ji, kde sice meditace v klasickém principu nejsou, ale samotné tai-ji je považováno za "meditaci v pohybu".. někdy na vícedenních seminářích cvičíme po ránu i jógu a meditujeme..
mám s tai-ji velmi dobrou zkušenost, hlavně z kraje.. cvičení mi hodně pomáhalo zrelaxovat a být uvolněný, takže se mi bezprostředně po cvičení mluvilo dobře.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|