|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
alexandrap
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 10:56 pm Předmět: |
|
|
Tak ja ked som v strese mám problém skoro s každým slovom a ked som v pohode a rozprávam pomalšie, tak nemám problém skoro s ničím. Ale skoro vždy mám problém so svojim priezviskom, začína na C, inak s tým C nemám problém. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
russe
|
Zaslal: út říjen 20, 2009 7:44 pm Předmět: |
|
|
Mě třeba dělá problem slova: ředitel, kuřecí, krtek, kukuřice, tatarka...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Thomásh92
|
Zaslal: st říjen 21, 2009 8:02 am Předmět: |
|
|
já mám problémy jako jsou slova na L jako je Litr, a pak s prvním slovem na začátku mluvení a někdy i s první větou, jinak nevím přesně která mi nejdou, já se snažím vyhýbat vyvolávání v lavici a tak. a docela mně štvou spolužáci na střední se smějí jak mluvím, ale i já sem je párkrát smál protože jsem nevěděl co mám dělat jsme nemohl říci ani jedno slovo bez koktání. ve třídě ted máme jednoho z ostravy tomu nic nerozumím, jako přes jeho přízvuk a rychlý mluvení a on se mně a jednomu spolužákovi co má stejný problém smějej nejvíc nejraději bych ho domlátil, protože to je strašnej hajzl. nic proti ostravě ale někteří by se měli začít chovat normálně |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Homola
|
Zaslal: po listopad 02, 2009 4:37 pm Předmět: |
|
|
Asi to K, studuji geologii a v tomto oboru je "bohužel" spoustu slov začínající na K (kulm, konodonti, kalcichodáti,katakláza,kaldera atd.), ale jsou i jiná...např. H, L, T, S. Je to hodně ovlivněný jak jsou jednotlivá písmenka poskládaná za sebou (aspon u mě). KRTEK je složité slovo na koordinaci svalů...moje rada-snažit se o měkký slovní začátek (dobře je to popsáno v knize Malcolma Fraserahttp://www.elegenda.sk/knihy/zivotny-styl-a-rodina/zivotny-styl/malcolm-fraser-svepomocny-program-pri-koktavosti/.
Hodně zdaru všem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BigBoss
|
Zaslal: po únor 15, 2010 7:24 pm Předmět: |
|
|
Jo tak to mi dela problem na zacatku slov predevsim S, ale mozna jeste vice mi dela problem O... pokud mam zrovna horsi obdobi a potrebuju / nebo chci / mluvit bez pomoci (to zas asi napisu do jineho tematu, sem tu novy), musim nekdy vyuzivat nehezke V na zacatku, coz teda celkem u lidi nemam rad, tak alespon to vyslovuju jemne ... takze misto okno musim rict vokno.. ale to je v poho. K mi az takove problemy nedela, T taky ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BigBoss
|
Zaslal: po únor 15, 2010 7:25 pm Předmět: |
|
|
BigBoss napsal: | Jo tak to mi dela problem na zacatku slov predevsim S, ale mozna jeste vice mi dela problem O... pokud mam zrovna horsi obdobi a potrebuju / nebo chci / mluvit bez pomoci (to zas asi napisu do jineho tematu, sem tu novy), musim nekdy vyuzivat nehezke V na zacatku, coz teda celkem u lidi nemam rad, tak alespon to vyslovuju jemne ... takze misto okno musim rict vokno.. ale to je v poho. Pismeno K mi az takove problemy nedela, T taky ne. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
radeek
|
Zaslal: út březen 16, 2010 9:21 pm Předmět: |
|
|
Rhett napsal: | hm, tak to je fakt smutné. Rodiče by na to měli myslet a dávat jen ta správná jména. Třeba Radek.  |
no tak to teda nevim, jmenuji se Radek a to jméno mi dělá hrozné potíže, nedokážu ho říct a připadám si při představování před novými lidmi jako debil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Ježek
|
Zaslal: st březen 24, 2010 3:29 pm Předmět: |
|
|
Souhlas, já jsem Martin, neumím si představit "měkčí" jméno na vyslovení, a stejně když mám "svůj" den, tak se klidně zadrhnu i na tomto slově.. a jindy střílím věty se slovama začínajícíma na K, T, D, B vod pasu jak Jessie James..
Podle mě jsou sice některý slova těžší k vyslovení, resp. se na něm daleko líp zasekává než na jiným, ale jádro pudla v tom asi nebude.. nebo aspoň ne u mně.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|