|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
re5pekt
|
Zaslal: st leden 16, 2008 8:02 pm Předmět: LMD (LEHKÁ MOZKOVÁ DYFUKCE) |
|
|
Příznaky a diagnostika
poruchy pozornosti
hyperaktivita - (ne vždy však hyperaktivita dětí znamená diagnózu ranné mozkové dysfunkce, hyperaktivita dětí může být podmíněna sociálním prostředím, touhou po pozornosti, může se jednat pouze o poruchu chování či o temperamentový rys…)
poruchy motoriky
drobné neurologické nálezy
emoční labilita
poškození vnímání a tvoření pojmů
zvýšená impulzivita
zvýšená únavnost duševní i tělesnou a to i při současné hyperaktivitě
infantilní chování
problémy s usínáním
noční pomočování
noční děsy
poruchy ve vývoji řeči
poruchy učení (dyslexie - porucha učení čtení, dysgrafie - porucha učení psaní, dysortografie - porucha pravopisu, dyskalkulie - porucha počtářských schopností)
TRPĚL NĚKDO TOUTO DIAGNOZOU V DĚTSTVÍ A MÁ VADU ŘEČI JESTLI JO TAK NAPIŠTĚ JELIKOŽ SE JIŽ 100% ZJISTILO ŽE V DOSPĚLOSTI JE KOKTÁNÍ A BLOK V ŘEČI PORUCHA MOZKOVÉHO ŘEČOVÉHO CENTRA TÍMPÁDEM HMOTNÁ PORUCHA,TÍM PÁDEM LÉČITELNÁ CHEMICKY I PSYCHOLOGICKY A TIM PADEM LOGOPEDIE MÁ NA NAŠE LÉČENÍ MINIMÁLNÍ UČÍNEK MOŽNÁ V DĚTSTVÍ POMŮŽE ,TO JE DOKÁZÁNO VĚDECKY (MYSLIM ZE KOTANI V DOSPELOSTI BY SE NEMELO BRAT JAKO KOTANI SPIS JAKO NEUROLOGICKA PORUCHA BLOK,KOKTANI STIM NEMA NIC SPOLECNEHO,NEJSEM VEDEC ALE JE TO LOGICKE NO NE) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Honza
|
Zaslal: so leden 19, 2008 10:17 am Předmět: |
|
|
Koktání nemá nic společnýho s koktáním?Obávám se, že v tom tu logiku úplně nevidim...
Přiznám se, že netrpim ani "nočním pomočováním" ani "poruchou počtářských schopností" a na EEG mi nenašli ani chybičku a stejbě koktám. Takže bych to s těma 100% nepřeháněl. A navíc, u většiny balbutiků, se kterýma sem se bavil je to zrovna tak.
Koktání neni u většiny fyziologická porucha ale psychická!!!takže se to nedá vyléčit lékama, ale pokud s tim chce člověk něco udělat, tak musí "léčit" psychiku (odbourat strach z mluvení, změnit vnímání sebe sama, naučit se nevyhýbavé chování atd. co tu pořád omíláme).
Za tim si stojim a pokud si někdo myslíte něco jinýho, tak to tu klidně můžeme prodiskutovat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pavla
|
Zaslal: st leden 30, 2008 8:00 pm Předmět: |
|
|
já sice lehkou mozkovou disfunkci mám, ale zadrhávání mám dědičné, takže v tomto případě by léky asi těžko pomohly |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexandrap
|
Zaslal: so listopad 08, 2008 10:11 pm Předmět: eeg |
|
|
Ja som bola na EEG a zistili mi poruchu, ešte mi nenasadili ešte mi nezistili presne čo, ani mi nedali lieky, ale vraj to môže mať súvis s koktaním. A zistili mi aj parézu(čiastočnú obrnu tvárového nervu), to tiež môže súvisieť s koktaním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexandrap
|
Zaslal: so listopad 08, 2008 10:12 pm Předmět: Pavla |
|
|
Ad Pavla, LMD môže byť tiež dedičná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|