Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
zdendaobratle
|
Zaslal: pá leden 23, 2015 9:34 pm Předmět: sem tu znova |
|
|
Lidi koukám , že se žádnej nazapojí do forum co je svá my . začal jsem s angličtinou a zdá se my že řeč v agličtině jde my lépe než obyč. čeština, máte taky takový příznaky neb příklady zkušenosti? _________________ jsem balbutik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: so leden 24, 2015 3:21 pm Předmět: |
|
|
Ono to fórum taky několik měsíců nefungovalo; ta nízká návštěvnost bude pravděpodobně z tohoto důvodu.
Co se týče jazyků - podle mě záleží na konkrétním jazyku, ale také hlavně na tom, jakým způsobem výuka probíhá. Pokud učitel klade mimořádný důraz na výslovnost a nutí vás jedno slovo opakovat třeba 10-15x, je dost pravděpodobné, že vám ten jazyk bude dělat větší potíže než čeština. V případě, že výuka probíhá ve "volnějším" duchu, je naopak typické, že je komunikace v daném jazyce snazší než v češtině.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Monika87
|
Zaslal: po únor 02, 2015 8:14 pm Předmět: |
|
|
Ahojte, jmenuji se Monika a je mi 22 let. Mrzí mě že jsem na forum přišla až teď a jsem moc překvapená že to tu skoro vůbec nefunguje, nebo že sem skoro nikdo nechodí.
Mluvení v cizím jazyce je snažší než v češtině. Hlavně proto že když mluvím v angličtině nemyslím na to jak to slovo vyslovím (jestli se zakoktám), ale na to jestli je řeknu správně anglicky.
Což mi moc pomáhá protože sama na sobě pozoruji že když s někym mluvím. Předem si v hlavě přehrávám co chci říct, ale nestíhám to potom pusou. Mozek je prostě napřed  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DanSch
|
Zaslal: ne březen 08, 2015 9:45 pm Předmět: |
|
|
Ja pokiaľ som nevedel dobre po anglicky, tak to bolo horšie v angličtine. Po čase ale lepšie, predsa len sa tam nevyskytuju take skupiny spoluhlasok ako v slovenčine a slova su celkovo kratšie a plynu lahšie. _________________ Real-life Females |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|