|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Cufi
|
Zaslal: st říjen 12, 2011 7:15 am Předmět: Poznatky koktavého |
|
|
Zdravím
je mi 23 let a koktám co jsem začal mluvit. Studuji na VŠ a píšu bakalářkou práci na téma " Koktavost pohledem zainteresovaného" ... Rád bych se podělil s věcimi co se mi přihodily, léčby a tak různě. Třeba si z toho někdo něco vezmě, třeba ne.... whatever
Je třeba si uvědomit, že samotné návštěvy logopedie nestačí k tomu aby jste přestali koktat. Mohou jen zmírnit příznaky. Je třeba spolupráce s foniatry či psychologi. Samozřejmě u lidí co mají koktavost získanou je větší procento na "uzdravení" než lidí, kteří koktají od narození jako třeba já.
Logopedie u mě proběhla bez úspěchu...zkoušel jsem léčilete pomocí bylinek a nějákých zaříkavadel to bylo spíš k smíchu. S psychologem byl fajn pokec, uvolníte se, zrelaxujete ale za den, dva je to vše z5.
Četl jsem tu o panu Profesorovi Pešákovi. Byl jsem zařazen do výzkumu 40 lidí na testování prášku Foradil pomocí inhalací. Ušelechtilá myšlenka, ale bohužel u mě zase bez odezvy. Pan Pešák se snažil dokázat, že koktaní má původ v křečích hladké svalovině krku (nebo tak nějak, jsem laik).
Tak nějak u mém věku už jsem ztratil naději, že budu mluvit někdy normálně. Naučil jsem se s tím žít, co mi taky zbývá ...Někdy třeba i zakoktám schválně víc do telefonu, oni si hned vzpomenou s kým jednali  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klitoris
|
Zaslal: st říjen 19, 2011 8:03 pm Předmět: Re: Poznatky koktavého |
|
|
Cufi napsal: | Zdravím
je mi 23 let a koktám co jsem začal mluvit. Studuji na VŠ a píšu bakalářkou práci na téma " Koktavost pohledem zainteresovaného" ... Rád bych se podělil s věcimi co se mi přihodily, léčby a tak různě. Třeba si z toho někdo něco vezmě, třeba ne.... whatever
Je třeba si uvědomit, že samotné návštěvy logopedie nestačí k tomu aby jste přestali koktat. Mohou jen zmírnit příznaky. Je třeba spolupráce s foniatry či psychologi. Samozřejmě u lidí co mají koktavost získanou je větší procento na "uzdravení" než lidí, kteří koktají od narození jako třeba já.
Logopedie u mě proběhla bez úspěchu...zkoušel jsem léčilete pomocí bylinek a nějákých zaříkavadel to bylo spíš k smíchu. S psychologem byl fajn pokec, uvolníte se, zrelaxujete ale za den, dva je to vše z5.
Četl jsem tu o panu Profesorovi Pešákovi. Byl jsem zařazen do výzkumu 40 lidí na testování prášku Foradil pomocí inhalací. Ušelechtilá myšlenka, ale bohužel u mě zase bez odezvy. Pan Pešák se snažil dokázat, že koktaní má původ v křečích hladké svalovině krku (nebo tak nějak, jsem laik).
Tak nějak u mém věku už jsem ztratil naději, že budu mluvit někdy normálně. Naučil jsem se s tím žít, co mi taky zbývá ...Někdy třeba i zakoktám schválně víc do telefonu, oni si hned vzpomenou s kým jednali  |
omg ja nechapem preco stale pisete ze to mate od mala a uz si to zoberete do smrti. Ved to je cisty FAIL.
Je to len otazka casu. To mi chcete povedat ze pri dnesnom vyvoji nenajdu skor ci neskor liek a pricinu koktavosti? dobre rano, najdu coskoro urcite.
Ved ludi spachalo pre to samovrazku, nepochopim fakt hlupaci naivny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cufi
|
Zaslal: čt říjen 20, 2011 5:45 am Předmět: .. |
|
|
K tomu se snad ani nebudu vyjadřovat....tvůj nick hovoří za vše..blboune |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Klitoris
|
Zaslal: čt říjen 20, 2011 9:32 pm Předmět: Re: .. |
|
|
Cufi napsal: | K tomu se snad ani nebudu vyjadřovat....tvůj nick hovoří za vše..blboune |
Koktavi
Nepochopil si, nevadi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cufi
|
Zaslal: pá říjen 21, 2011 7:13 am Předmět: ... |
|
|
Fakt blboun... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
0gamer0
|
Zaslal: st únor 29, 2012 5:56 pm Předmět: |
|
|
Klitoris je možná blboun ale má pravdu. Sáhne si na život jenom naivní hlupák. Kdyby třeba neměl nohy, nebo měl rakovinu, nebo neměl ptáka, to je jedno - to je možná důvod k sebevraždě, ale koktavost určitě ne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cufi
|
Zaslal: čt březen 01, 2012 2:07 pm Předmět: |
|
|
kdo tu mluví o sebevraždě...? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
0gamer0
|
Zaslal: čt březen 01, 2012 5:53 pm Předmět: |
|
|
no klitoris, kdybys četl pořádně, neptal by ses |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cufi
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 1:01 am Předmět: |
|
|
jo tak |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: pá březen 02, 2012 8:32 pm Předmět: |
|
|
0gamer0 napsal: | Klitoris je možná blboun ale má pravdu. Sáhne si na život jenom naivní hlupák. Kdyby třeba neměl nohy, nebo měl rakovinu, nebo neměl ptáka, to je jedno - to je možná důvod k sebevraždě, ale koktavost určitě ne  |
I penis už se dá dneska implantovat, pěkně funkční... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zdendaobratle
|
Zaslal: so listopad 09, 2013 7:07 pm Předmět: Re: Poznatky koktavého |
|
|
[quote="Cufi"]Zdravím
Tak nějak u mém věku už jsem ztratil naději, že budu mluvit někdy normálně. Naučil jsem se s tím žít, co mi taky zbývá ...Někdy třeba i zakoktám schválně víc do telefonu, oni si hned vzpomenou s kým jednali [/q
Ahoj nedělej ze sebe pokusnýho králíka a cvič si doma řeč. Na netu je toho dost a vykašli se na nějaké prášky a psychiatr atd....Nestrácej naději na zlepšení vady řeči je ti 23 let ,Máš ještě hodně času se zlepšit. A jak píšeš při telefonování schválně koktáš aby tě poznali s kým jednáš to myslím že je hovadina. Na vejšce se zabýváš koktavostí, tak to ber vážně. Ty vlastně brečíš a pak to zneužíváš , uvědom si co vlastně chceš jestli se ti chce vráti dobrá řeč a něco dělat. _________________ jsem balbutik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|