|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
zoranka
|
Zaslal: po duben 16, 2012 11:11 pm Předmět: Koktaví mluví rychle? |
|
|
Vždycky jsem si myslela, že koktám (i když ne moc). Pak jsem ale narazila na tyto stránky, a zdá se mi, že toto mi odpovídá víc: http://www.logopediecr.eu/pro-lekare/tumultus-sermonis-–-f-98-6 Nemám problém ani tak s koktáním (i když párkrát v životě jsem se docela hodně zakoktala), ale spíš s tím, že když si nedám pozor, mluvím strašně rychle a polykám slova. Když jsem rozrušená, je řeč taková "napnutá" a mluví se mi těžko. Někdy se i trochu zadrhnu, ale je to spíš zřídka a nedělá mi to tak těžkou hlavu Na EEG mi nic zvláštního nenašli (byla jsem tam kvůli podezření na poruchu pozornosti - ještě ve škole). Také některé jiné příznaky breptavosti tak úplně nesedí - např. dysmúzie (zpívám ve sboru); nebo problémy se slovní zásobou a vůbec s jazykem (studuju mj. češtinu a učím se i jiné jazyky - je to můj koníček).
Má někdo z vás podobné zkušenosti? Mě zmátlo to, že v onom článku je uvedeno, že u koktavosti je narušena dynamika řeči, a u breptavosti tempo (což je můj hlavní problém). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sidlo99
|
Zaslal: so únor 23, 2013 11:56 pm Předmět: |
|
|
ja kokcem rychlo... ja mam problem ze rychlejsie rozmyslam ako rozpravam... casto sa mi stava ze aj 2 -3 slova z vety nepoviem a potom veta nema zmysel... to len treba si davat pozor co rozpravas... a to ked si davam pozor tak to som jak traktor... prve pismenka idu tazko... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DanSch
|
Zaslal: po září 15, 2014 6:33 pm Předmět: |
|
|
Vseobecne je doporucovane, hlavne ludom, ktory prednasaju verejne spomalit. Je to jednak preto, ze to im samotnym da priestor a cas lepsie formulovat myslienky, jednak pocit istoty.
Na druhu stranu ludia, ktory su v strese casto hovoria velmi rychlo zo stresu. Preto aj my vsetci by sme mali spomalit. Pocit istoty a mensi priestor na recove bloky stoja za to.
Ked pises, ze to mas koli rychlej reci, tak spomal. Pripominaj si to a vedome hovor pomalsie. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|