Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Athena
|
Zaslal: po leden 26, 2009 1:32 pm Předmět: Koktání jako velké trauma |
|
|
Dobrý den,
jsem tu první den, přihlášená. Je mi 25 let a koktám vlastně ani nevím od kdy. Můj otec koktá, ja jsem jako dítě byla v pohodě, ale okolo myslím toho 12 roku se to začalo ukazovat. Zajímavé na tom je ,že to mám jen když jsem nervozní ( vzhledem k mé teď situaci, beru i léky na nervy - Zoloft), nekoupím si v krámě ani salám, nezavolám nikam. Nedonutím se, mám takový strach, že mám okamžitě střevní problémy. Je to už nesnesitelné, nevím co dělat. Zkoušela jsem si telefonát napsat a číct, ale také to nejde, bohužel mám špatné zkušenosti s lidmi, kteří se mi smál,takže ten strach je obrovský.
Pokud jsem v pohodě, zpívám, čtu si.... nekoktám.... spíš nevystačím z dechem, tahám to ze sebe jako z chlupaté deky už nevím co dělat....
Dekuji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
duda.la
|
Zaslal: po leden 26, 2009 1:59 pm Předmět: |
|
|
cau.zkus si precist knizku od malcolma frasera-svepomocny program pri koktavosti.jsou tu popsany zivotni zkusenosti a pomocne priklady pri koktavosti.ta knizka ti urcite pomuze. cau |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: po leden 26, 2009 2:22 pm Předmět: |
|
|
Ohladom negativnych emocionalnych stavov skuste metodu EFT (Emotional Freedom Techniques)
hodil som na net cesky ebook s vysvetlenim o co ide, malo by to pomoct
http://www.sendspace.com/file/uay0am |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Giovanni
|
Zaslal: po leden 26, 2009 5:15 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,myslim si ze si na spravnom mieste vsetcia mame podobne problemy,prekonaj svoj strach a naber odvahu a na tych sa vyser s prepacenim,ktory si robia s teba srandu ! Oni nevedia co to je koktanie,kto v tom nie je tak ani netusi a casto ani vlastna rodina.Ja si osobne myslim ze to je psychikou cloveka...ked mi sa nedame do poriadku psychicky,tak ziadne lieky nic nepomoze len utlmia s casti to koktanie,ale urcite to nevyliecia....kazdy sa pokusa roznymi sposobmi na kokavost,len zial nikto sa s toho este nevyliecil,aspon takeho cloveka nepoznam osobne.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: po leden 26, 2009 10:21 pm Předmět: |
|
|
je tu jeden clovek co popisal svoje vyliecenie, ja oproti minulosti mam uz dost dobre zlepsenie, pravdaze sa na tom snazim kazdy den pracovat, je to beh na dlhe trate ale verim, ze sa z toho dostanem. Ohladom tej metody EFT co som dal prispevok vyssie. Napr. vcera som to pouzil na oficiality. Bol som si zalozit nove ucty spytat sa v O2 ako na tom som s akciou a este zbehol aj do kadernictva sa osobne preobjednat, absolutne bez problemov, zajakol som sa defacto len pri mojom telefonom cisle kde mam 4ku, ktora sa mi tachsie vyslovuje, ale inac som posobil ako normalny nezajakavajuci clovek. Pred rokom by som mal hrozne stresy, keby som sa mal ist osobne pytat do obchodov. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pavla
|
Zaslal: st leden 28, 2009 5:31 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, možná by si měla přemýšlet o návštěvě psychologa a logopeda (tedy pokud už nechodíš). Já vím, je to těžké, ale musíš se překonávat, jinak to prostě nejde. Zkoušej krůček po krůčku - nejdřív to nepůjde a budeš zoufalá, ale po čase to bude pořád lepší a lepší. Určitě to zvládneš.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: st leden 28, 2009 6:49 pm Předmět: pujde to.. |
|
|
Ahoj,to co teď prožíváš určitě všichni tady známe z vlastní zkušenosti.
Někdy je to prostě lepší,někdy horší,občas uplně v cajku...
Každopádně taky doporučuju knížku od M.Frasera(nakladatelství Portál)
http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=Malcolm+Fraser
Hodně štěstí a síly... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petra84
|
Zaslal: pá leden 30, 2009 10:07 pm Předmět: |
|
|
Doporučuji knihu od Jána Praška o sociální fobii, mně ji naordinoval můj psychiatr a myslím, že je moc dobrá... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dagmar
|
Zaslal: út květen 05, 2009 1:30 pm Předmět: |
|
|
ahoj já to mám stejný jako ty?já už i nerada chodím nakupovat ze strach že neřeknu ani kolik salamu chci.ja si užila od tří let docela dost posměchu a nejvíc na zakladní škole kam sem potom odmítala chodit.já se radši dlouhým konverzacím vyhýbám |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|