Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dnbl
|
Zaslal: ne říjen 12, 2008 9:51 pm Předmět: Pagoclone news |
|
|
Pro ty kdo to sledují, asi žádná novinka - americká farnaceuticá společnostIndevus podepsala 26/9/08 smlouvu s asi 3. největší farma společností na světě Teva o financování II.b fáze testování Pagoclone na koktajících. Tato II.b fáze začne v prvním kvartále roku 2009 a potrvá 6 měsíců (vzorek asi 1.300 pacientů, bohužel pouze z USA). Pokud bude tato fáze úspěšná, v prodeji ho lze očekávat v roce 2010. Podle odborníků je to první farmakum, které vykazuje statisticky významný efekt redukci koktání bez vedlejších účinků. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
alexandrap
|
Zaslal: po říjen 13, 2008 8:09 am Předmět: |
|
|
Tak bolo by to dobré, keby sa to začalo predávat už o dva roky, len u nás to ešte asi trochu potrvá, kým ten liek potom zaregistrujú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: so leden 03, 2009 2:42 pm Předmět: Pagoclone |
|
|
Jak je ale možné, že byl vymyšlen lék léčící koktavost, když příčiny koktavosti jsou dosud nejasné. Jak je možné, že existuje lék na něco, čehož neznáme příčinu. Vysvětlí mi to někdo. Děkuji. Jinak se už taky těším až se to bude prodávat i když mi to připadá jako zázrak=nezbývá než věřit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dnbl
|
Zaslal: ne leden 11, 2009 9:36 pm Předmět: |
|
|
Princip je v tom, že koktání není považováno za psychickou poruchu ale špatnpu komunikaci řečových center v mozku s ostatními částmi. Pokud mluvíte anglicky (je tam i španělský překlad :), zasílám příspěvek ze CNN
http://video.google.com/videoplay?docid=7814001879103559464 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: st duben 01, 2009 8:07 pm Předmět: lék |
|
|
Děkuji za odkaz na příspěvek ze CNN, ale bohužel angličtinu se teprve učím a je to na mě příliš rychlé. Nemohl by jste mi zhruba nastínit o co se v příspěvku jedná. Rozumím tomu správně, že ten lék potlačí koktavost na míru nepoznatelnosti. Tomu by se mně nechtělo ani věřit.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|