|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Milena a Sooa Anonymní
|
Zaslal: čt březen 09, 2006 5:16 pm Předmět: seznamování |
|
|
Ahoj, jsme dvě studentky logopedie a rády bychom vám položily dvě otázky.
představte si situaci, že potkáte někoho, kdo se vám líbí nebo vás někdo takový osloví...zajímalo by nás, co při tom zažíváte a jestli máte nějakou strategii či pomucku, která vám pomůže překonat zakoktání?
předem děkujeme za vaše odpovědě.
Milena a Sooa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirka Anonymní
|
Zaslal: čt březen 09, 2006 5:58 pm Předmět: to studentky |
|
|
To je podle nálady.Pokud se cítím dobře ,tak většinou se nezakoktávám,takže bych s nima prohodil pár slov.Pokud mám špatnou náladu,tak bych je odpálkoval,protože ten pocit dušení,který člověk zažívá při koktání je nesnesitelný.přirovnal bych ho jako,když člověku dochází vzduch při potápění,ale s tím rozdílem,že my se nemužem vynooit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
XXL Anonymní
|
Zaslal: pá březen 10, 2006 6:31 am Předmět: Re: seznamování |
|
|
Mileno a Sooo,
možná to poznáte v přístím životě, jaký to je. při současném vystresovaném způsobu života bude tato vada určitě častější než před sto lety. O škodlivém prostředí, stravě atd. vůbec nemluvím.
proč bych měl mít nějakou pomucku? Budu mluvit tak jako vždycky, proč bych měl něco skrývat? stejně by na to pak časem přišla...
Nic nezustane skryto, co nemuže být neodhaleno...
Myslím, že nejste studentky logopedie, protože tohle by vám mělo být jasný. Nebo jste v prváku?
Milena a Sooa napsal: | Ahoj, jsme dvě studentky logopedie a rády bychom vám položily dvě otázky.
představte si situaci, že potkáte někoho, kdo se vám líbí nebo vás někdo takový osloví...zajímalo by nás, co při tom zažíváte a jestli máte nějakou strategii či pomucku, která vám pomůže překonat zakoktání?
Milena a Sooa |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin
|
Zaslal: út březen 14, 2006 4:53 pm Předmět: |
|
|
Potýkám se s koktavostí už od svých hodně ditských let,nyní je mi 23 a když se mám s někým novým (cizím) seznámit mám takový divný pocit,že už mi nebude chít,jen proto že mám vadu řeči a věřte tomu,že takových lidí,kteří vás odsoudí jen proto,že máte vadu řeči je hodně,ale abych se vrátil k tomu na co se ptáte.
když s ním chci promluvit,jako by se ve mi uzavíral nějaký ventil,který vás dusí a vy chcete aby se povolil,ale on to neudělá a dusí vás stejně.
Taky hodně záleží na tom s kým se bavíte,jestli ten dotyčný s vámi cítí,nebo se vám vnitoni směje.On si myslí že to nepoznáme,ale bohužel člověk to pozná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 17, 2006 10:03 pm Předmět: |
|
|
čau studentky, no myslim že bych měl do vašeho výzkumu docela zajímavej příspěvek. mně se většinou stává, že když jsem s holkou poprvý, tak mluvim úplně plynule (možná je to tim, jak sem namotivovenej), ale to nevydrží dlouho. též sem zažil takovou zkušenost, bez větších problému sem sbalil holku, co se mi fakt neskutečně líbila, ale najednou sem před ní nemoh říct ani slovo, tak to postupně vychladalo, až to skoneilo. stačí? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 27, 2006 7:37 am Předmět: Re: seznamování |
|
|
Milena a Sooa napsal: | Ahoj, jsme dvě studentky logopedie a rády bychom vám položily dvě otázky.
Milena a Sooa |  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honz Anonymní
|
Zaslal: ne duben 02, 2006 3:16 pm Předmět: for sudentky psychologie |
|
|
Je mi 19 a je to obtížné.hodně záleží na tom jak se cítím v té dané situaci
.Podle mého je to All o psychice a o sebevědomí.Pokui tohle všechno máš zvládnuté tak je to OK.
určitě se mi snáz seznamuje , když v ten den se mi "daří" ,než ,když
se zakoktávám každé 3 slovo
Zásadní okamžik pro mi hraje začátek-když se tohle vydaří (pak už to jde samo).
Eaute všeci a zas nidy
Honz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pe?ulka Anonymní
|
Zaslal: čt duben 06, 2006 4:44 pm Předmět: studentky |
|
|
Ahoj holky,
"trpím" koktavostí celý svůj život, a pokud se mám s někým seznámit nebo mluvit s někým neznámým, tak pokud jsem sama s tím
člověkem, tak to celkem jde (i když zadrhávám, tak vidím jak ten člověk reaguje), ale pokud jsem ve skupini neznámých lidí,
tak je mi až špatni od žaludku.
strašně moc to souvisí s psychikou. Pokud jsem v pohodě, tak mluvím téměř plynule, ale pokud mám to své období, kdy se ta
oee zhorší bez ohledu na to jak moc cvieím tu řeč, tak je mi ze sebe na nic.
Pomucky jsem zprvu měla, ale v současné době nějak nefungují.
Tak doufám, že jsem vám pomohla.
Petra, 19 let |
|
Návrat nahoru |
|
 |
David
Založen: 17.10.2005 Příspěvky: 23 Bydliště: Ostrava- Radvanice
|
Zaslal: pá duben 07, 2006 8:12 am Předmět: Re: studentky |
|
|
eauky,
no jestli ti pomužu tak jsem se seznámil s holkou která má ten stejný problém a vůbec nám to nevadí...tak se neboj že byste neseznámili...
Myslím když má ten druhý partner ten stejný problém tak je ten vztah takový uvolněný ..můj názor... jestli chcete s ničím poradit tak klidně napište.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: út květen 02, 2006 9:25 pm Předmět: |
|
|
Ahojte všichni. Jo, to muže být problém. Je tam velký stres. Ale myslím, že každý už má vytvořený vzorec, jak začínat rozhovor. A pokud se týká o osobu, o kterou mě "opravdu jde" , tak tam přece koktání nehraje žádnou roli - myslím si to. Pokud je protějšek už na takové úrovni, že ví, že na řeči ve vztahu nezáleží, tak to prostě přejdete oba s úsměvem. Jestli to tomu protějšku vadí, pak je otázka, jestli je to vůbec vhodný partner - já myslím, že pro stálé chození určitě ne! Fandím vám všem a držím palce, lidi! Jste všichni skvělí, tak se v tom životě držte! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stoupa
|
Zaslal: út červenec 25, 2006 7:36 pm Předmět: |
|
|
Zdraví 26-letej tizce pracující flákae po vysoký škole. MLuvit s naprosto s cizím ze začátku je na mašli. Plynulou větu nevypotím ani pod drobnohledem drába. později cítím jakousi "úlevu" a plynulost je lepší. před publikem nebo do rozhlasu považuju a používám angl. výraz BANNED. Do telefonu taky katastrofa ze začátku, potom to jak tak de. S holkou jsem se ještě neseznamoval, protože na školu jsem (by) od plenek guma, takže jsem se šrotil (btw na kolejích jsem stejně paoil hry), ale prolezl jsem. Aby se přiznal, tak nevím jak na sezmámení ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: po srpen 07, 2006 2:19 pm Předmět: |
|
|
) Ono to příjde samo ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stoupa
|
Zaslal: po srpen 07, 2006 3:58 pm Předmět: |
|
|
To je fakt, optimismus bych moh lejt po kýblech |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: po srpen 07, 2006 3:59 pm Předmět: |
|
|
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin
|
Zaslal: po srpen 07, 2006 5:34 pm Předmět: |
|
|
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|