|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jitulka Anonymní
|
Zaslal: út květen 16, 2006 8:59 pm Předmět: Máte někdo zkušenosti s pobytem na klinice, kde se léčí k.? |
|
|
Moc by mi zajímalo, jestli se tu najde někdo, kdo absolvoval nějaký léčebný pobyt. Uvažuju o téhle možnosti a nevím, jestli to k ničemu je, co se tam dělá a tak. V čem je to jiné než normální logopedie. Je mi 23, tak nevím, jestli už není pozdě, a taky nevím, jestli to hradí pojišťovna. Poradí někdo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: st květen 17, 2006 7:59 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Jitko, já jsem byl na šestitýdenním léčení ve svých dvanácti letech - tedy ještě za dob minulých (odcházel jsem přesně 25. listopadu 89). Takže srovnávat se to nedá. Ale řekl bych, že by to mělo být i pro dospělé. řeč se mi pak trošku zlepšila ) Problém je v tom, že pro koktání je rozhodující puberta - pokud dítě přestane koktat v pubertě, je to v suchu, jestli nepřestane, tak je to už napořád. Proto jsou přijímany malé děti. Ale i u dospělých to má význam. člověk se aspoň naučí ruzné techniky, jak své koktání zvládat (autogenní trénink, celkové zklidnění, tolik opovrhovaná práce s dechem, s řečovými návyky). Ale to se dá celkem pohodlni dělat i v soukromí. Zkus se zeptat nějaké logopedky, určitě poradí. přeji pěkné jaro ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jitulka Anonymní
|
Zaslal: st květen 17, 2006 8:46 pm Předmět: to Rett |
|
|
a kde to tenkrát bylo? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: čt květen 18, 2006 6:11 am Předmět: |
|
|
Ahoj! V Kyjovi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kate
|
Zaslal: út březen 20, 2007 5:34 pm Předmět: Re: Máte někdo zkušenosti s pobytem na klinice, kde se léčí |
|
|
Jitulka napsal: | Moc by mi zajímalo, jestli se tu najde někdo, kdo absolvoval nějaký léčebný pobyt. Uvažuju o téhle možnosti a nevím, jestli to k ničemu je, co se tam dělá a tak. V čem je to jiné než normální logopedie. Je mi 23, tak nevím, jestli už není pozdě, a taky nevím, jestli to hradí pojišťovna. Poradí někdo? |
víš je tu jeden problém koktavost neni nemoc. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fuga
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 3:22 pm Předmět: |
|
|
Jasně, nejlepší terapie probíhá v každodenní praxi za normálního provozu . "léčit" se na klinice by myslim moc nepomohlo, po návratu do běžnýho života, plnýho stresovejch situací by myslim návyky získaný v uzavřenym prostředí neobstály...ale nevim. Já vždycky docházel k logopedovi (1 týdni po dobu asi měsíce, myslim dvě takovýhle terapie, ale moc to nepomohlo ). Pomohly knížky, vlastní řešení ...ale ideální stav (vždy plynulá mluva, nevyhejbavý chování, atd.) pochopitelni nenastal, protože ten nastat nemuže . Když se s tim smíříš, máš vyhráno . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: pá březen 30, 2007 8:14 pm Předmět: |
|
|
To Fuga: jj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janina F.
|
Zaslal: čt duben 19, 2007 10:00 am Předmět: Foniatrická klinika v Žitné |
|
|
Ahoj Jitko, já byla na foniatrické klinice loni v lednu na měsíc a musím říct, že to bylo skvělé.Doktorky a pani primáoka jsou moc hodné,jídlo tam je taky dobré a co je důležité, že se tam nemusíš vůbec stydět, protože tam jste všichni na stejný lodi a mi tam moc pomohli .Neříkám, že jsem se toho zbavila,pořád koktám, ale už o trochu miň než dřív, než jsem nastoupila na kliniku.též už tam docházím jednou týdni ambulantni a vždy se tam těším . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|