|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 4:10 pm Předmět: |
|
|
Anet napsal: | Jop Pavel mi taky dela obcas problemy celkove slova zacinajici na p,k,t a kdyz mam blby obdobi tak i a,s ale pomaha mi, kdyz pred to slovo nam treba nejakou predlozu nebo tak, nebo kdyz je treba druhy pismeno r a to zacinajici problematicky jakoby spolknu No...a kdyz sem fakt v nouzi, tak u sebe proste nosim papir a tuzku a napisu to no  |
Já mám někdy problém se slovy začínajícími na samohlásku (hlavně na "i"). Navíc se mi zdá, že můj hlavní problém není koktání, ale jiná (částečně podobná) porucha řeči. Nevím ale, jak se jmenuje a co to vůbec je  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 4:20 pm Předmět: |
|
|
Anet napsal: | Ok v pohode, chapu:) Hele mne se zas jednou stalo, ze jsem nemohla vyslovit sve jmeno, kdyz jsme se nahlasovali na brigade. Tak to proste za me rekla kamaradka...a byli tam znami z naseho mesta,par decek...tak na me tak divne koukali. Ale co neresim Snazim se delat z tohodle "nedostatku" prednost ! |
Napíšu ho i tobě (když už se tu tak bavíme).
Já mám spíš potíže s telefonováním (to asi mnozí koktaví). Na základní škole jsem z toho měla úplnou fóbii. Na střední mě ovšem udělali "telefonistkou". Na intru jsme měli pokoj vedle ústředního telefonu a vychovatelce se zdálo, že jsem spolehlivá a budu zvedat všechny telefony. Tam jsem se těchto obtíží (strachu z telefonování) do značné míry zbavila. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hegi
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 4:41 pm Předmět: |
|
|
takovy sileny nazev to bych asi taky nedal... kazdopadne taky bych radeji chodil pesky a to i v desti jesteze mam rad dest No a telefonovani mi taky dela problem. Sem tam, ale zvednu cislo od operatora a trenuju ale sam, ze bych mel nekam zavolat, tak na to nemam . Nejhorsi je zacit mluvit, kdyz to nejak dam, tak uz potom nemam moc problem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hegi
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 4:44 pm Předmět: |
|
|
Anet napsal: | Ale co neresim Snazim se delat z tohodle "nedostatku" prednost ! |
Tak to ja si z toho nikdy prednost neudelam, protoze vim, ze se toho zbavim!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 5:28 pm Předmět: |
|
|
Hegi napsal: | No a telefonovani mi taky dela problem. Sem tam, ale zvednu cislo od operatora a trenuju ale sam, ze bych mel nekam zavolat, tak na to nemam . Nejhorsi je zacit mluvit, kdyz to nejak dam, tak uz potom nemam moc problem |
Já teď už volám normálně - na úřady, kvůli práci, dokonce jsem volala i na ministerstvo, kde mě asi desetkrát přepojovali (takže jsem vždycky musela vysvětlovat, co vlastně potřebuju) Nekoktala jsem, ale nervózní jsem byla hodně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anet
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 5:32 pm Předmět: |
|
|
No telefonovani taky zrovna neni moje silna strank, ale ve vysledku to neni az tak hrozny nakonec Jinak nazev teda hroznej, kdyz si to etd rikam sama pro sebe nahlas...ale treba kdyz bych rekla DO cvrcovic, tak uz docela v pohode. Jinak ja tedy nemam problem s koktanim, ja zadrhavam  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 5:45 pm Předmět: |
|
|
Hegi napsal: | Anet napsal: | Ale co neresim Snazim se delat z tohodle "nedostatku" prednost ! |
Tak to ja si z toho nikdy prednost neudelam, protoze vim, ze se toho zbavim!!!  |
Mě by zajímalo, jestli se toho dá zbavit úplně (t.j. všech známek). Jako malá jsem koktala o dost víc než teď (ne nějak úplně strašně, ale bylo to poznat). Potom mě to téměř přešlo a objevilo se něco jiného. Loni jsem třeba dělala jednu těžkou zkoušku (byla jsem na ni naučená) a nemohla jsem téměř mluvit. Nekoktala jsem sice, ale úplně se mi stahoval krk, vyrážela jsem ze sebe slova a hrozně jsem drmolila . Navíc jsem u toho měla jakési tiky (v rukách), které normálně při mluvení nemám.
Vyučující se mě ptal, jestli mi není špatně (vůbec nechápal, co se mnou je).
Přitom jinak ústní zkoušení a různá vystoupení přímo vyhledávám, protože se u toho téměř vždy uklidním a mluvím lépe než normálně (zlepšuju si tak sebevědomí ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anet
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:04 pm Předmět: |
|
|
Fakt? Tak to ja to azs uplne nevyhledavam Jinak jestli se toho da zbavit, netusim, ale my to mame tak nejak v rodine, takze ani nedoufam, ze bych se toho zbavila. Spis mam proste jen horsi a lepsi obdobi a uz sem se s tim tak nejak szila:) A kdyz nad tim tak premyslim, tak by pro me bylo zvlastni, kdyby to najednou uplne zmizelo. Jako nekdy se tim citim byt strasne omezena ,ale nesnazim se to tkhle proste brat no  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hegi
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:08 pm Předmět: |
|
|
ja taky zadrhavam... (a co je ted horsi koktat nebo zadrahavat? )a uplne se toho rozhodne da zbavit! Dokonce tu i jeden ballbutik psal jak se "vylecil" . Ja jsem se docela vytrenoval, ze zase dokazu pomerne dobre cist, ale ted me asi za 14 dni ceka jedna prezentace, ktere se asi nemuzu vyhnout, tak jsem zvedavej jak to pujde . Neco precist z papiru bych dokazal, ale mluvit z hlavy to bude asi horsi no jsem zvedavej  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:15 pm Předmět: |
|
|
No, já taky zadrhávám - ale to je spíš jeden z typů koktání, ne?
Jinak, taky máte problém s tím, že mluvíte hodně rychle? Mě by zajímalo, jestli je to častý příznak.
Hegi napsal: | a uplne se toho rozhodne da zbavit! Dokonce tu i jeden ballbutik psal jak se "vylecil" |
Mně dost lidí nevěří, že koktám; bohužel, já o tom vím svoje.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anet
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:23 pm Předmět: |
|
|
No pro me by asi bylo horsi koktat, resp ne horsi ale trapnejsi...bohuzel je to tak Navic u me to lidi taky nepoznaj, to asi nikdo rekla bych. Proste kdyz to slovo nemuzu rict,tk delam, ze ho nevim nebo se tem problematickym vyhybam a opisu je. Jinak jsem nasla na internteu nejaky odkaz na prednasku jednoho pana o koktani/zadrhavani...celkove tady tehle vade. tak jestli budete chtit, muzu vam to kdyztak poslat
Jinak prezentace...no obcas mi to dela problem, ale jen tehdy, pokud to nemam poradne naucene  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:36 pm Předmět: |
|
|
Taky si myslím, že koktání jako takové (kdy se opakují slabiky) by asi bylo horší (víc stresující).
Jo, přednášku můžeš poslat! Třeba je tam něco zajímavého .  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hegi
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:37 pm Předmět: |
|
|
ja moc rychle nemluvim, ale parkrat se mi stalo ze jsem mluvil blbe, a uz jsem to chtel mit za sebou ,tak jsem se to ze sebe snazil dostat rychleji a o to, to bylo horsi . Jo a jeste me napadlo neni za tou tvou obci, jeste neco ze by si rekla, ze jedes tam. pokud to nema stejne silenej nazev Sice by sis par korun priplatila, ale co se da delat . Ja si zas nekdy ve fitku zaplatim normalni vstup, protoze mi nejde rict studentsky vstup  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anet
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:41 pm Předmět: |
|
|
Jo s tim rozhodne souhlasim. To bych nervila asi porad..uz tk jsem strasnej nervak Jinak prednasku jsem zatim nedoposlechla, zatim asi jen hodinu. Tyjo, tak ja uz to asi nikde nemam ulozeny, no to neni mozny! Ale byl na to odkaz tady v nejaky forum, pres to sem se k tomu dostala:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anet
|
Zaslal: ne duben 22, 2012 6:43 pm Předmět: |
|
|
Koukam, ze s tim vsichni docela slusne bojujem Ale tak si rikam, clovek ma na co vzpominat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|