Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
jara Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út únor 07, 2006 4:53 am Předmět: Re: přístroj |
|
|
před lety, když jsem chodil k logopedce, tak mi ho několikrát pujčila. Moc si ho cenila, byl starý a vyrobený SSSR a patrni to bude stejný princip, jako u toho přístroje, na který se ptáš. Krátkodobě mi to tehdy určitě pomohlo. Pak jsem tam přestal chodit.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Kucera
|
Zaslal: út březen 21, 2006 9:02 am Předmět: Nekupujte to! |
|
|
Pokud máte poeítae, sluchátka a mikrofon nemusíte utrácet.
Nechal jsem si napsat aplikaci "kecka".
Mluvím do mikrofonu, slyším se ve sluchátkách, našoupáku si nastavím
zpoždění v mělisekundách.
Výborné i na výuku jazyku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pavel Anonymní
|
Zaslal: čt březen 23, 2006 8:22 pm Předmět: |
|
|
a v čem ti to pomůže se poslouchat...., mužeš si přeci mluvit sám pro sebe a mělo by to mít stejný úeinem....ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út březen 28, 2006 1:49 pm Předmět: |
|
|
Já osobně, když jsem sám, tak mluvim úplně plynule. Vy ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út březen 28, 2006 5:02 pm Předmět: |
|
|
To je stejne asi u vsech co koktaji.Pokud samozrejme koktavost neni způsobena havarii nebo mozkovou prihodou. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: pá duben 14, 2006 10:41 am Předmět: |
|
|
přesně tak...myslim,že většina z nás mluví bez přítomnosti jiného živočicha bez problému,slovo člověk jsem nepoužil záměrně,čas od času se zaseknu když něco říkám psovi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kobe
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 7:40 pm Předmět: |
|
|
neviem kto z vas pozera v tv Tri želania. bol tam jeden chlapec ktory sa zajakaval. siel do nejakej kliniky a tam mu dali do ucha malicky mikrofon v kt. pocul svoj hlas ale o zopar ms neskor. ziadne droty ... nic proste ani to nebolo vidno ze ma nieco v uchu. a fungovalo to. vobec sa nezajakaval!!! ak by niekto mal na nieco take link na net alebo nejake info dajte to tu pls!!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
StáleHost
|
Zaslal: po květen 21, 2007 12:49 pm Předmět: |
|
|
jay napsal: | přesně tak...myslim,že většina z nás mluví bez přítomnosti jiného živočicha bez problému,slovo člověk jsem nepoužil záměrně,čas od času se zaseknu když něco říkám psovi  |
asi ti neni moc sranda, mam s tim taky problém, ale též momentálni mi to přijde docela vtipný |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stoupa
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:02 pm Předmět: |
|
|
tak tento přístroj využívá "li efektu" (nevim přesný název). Zkoušku jsem absolvoval dvakrát. Zpoždění 50ms bylo na hraně vyhovující, pro mi k nerozeznámí. Vyšší zpoždení a hlavně 100ms mi v koktavosti spíše podporovalo! Takže nemohu posoudit. Dle logopedu nikomu pomůže, nikomu zase ne. Ale také tu hrozí jistá "závislost" na přístroji ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lavickal
|
Zaslal: čt březen 20, 2008 12:00 pm Předmět: k přístroji |
|
|
viz též Speecheasy
nekoktám, jsem lékař - aby bylo jasno
správný termín Lee efekt, sluchová zpožděná vazba (Lee efect - anglicky, Delayed Auditory Feedback)
Nepomáhá všem. Koktavost je heterogenní skupina - to znamená máme jeden název pro více onemocnění, které se projevují stejně. Nemáme diagnostiku, která by zatím dokázala mezi těmito pacienty rozlišit.
Na druhou stranu, pokud má pacient pocit, že mu přistroj pomáhá a užíváho uváženě (to znamená nespoléhá se jenom na něj, ale hledá řešení i jinde), tak není důvod proč to nezkusit.
"závislost" vzniká pravděpodobně v tom, že uživatel se nesnaží zvládat svoji koktavost pomocí jiných metod a bez přístroje je jeho řeč tak špatná, že nemůže na veřejnosti mluvit. Když dojdou baterky je nahranej, v bazéně, sauně si nepopovídá. Okolí na něj může poukazovat jako na šílence, co má pořád hadsfree na hlavě (bohužel si lidi neuvědomují, že ten člověk má nějaký problém, který ho to nutí nosit) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
karel
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 8:27 pm Předmět: HF |
|
|
Nevíte někdo jaké sluchátko s mikrofonem, se dá použít pro víše zmíněný software, který bych si nainstaloval do telefonu a tím mě opozdil hlas?
Protože klasické HF toto neumožňujě neumí takto pracovat.
Vyrobil jste jsi již někdo takový přístroj, prosím o radu! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|